Klarsyn

Metoden for å vite om noe mystisk eller utenfor folkets rekkevidde, kalles klarsynthet. Foretelling består av å vite om det uberørte ved hjelp av varsler. De to klassene av clairvoyance anses å være stjernespådom og syn og varsler. Disse praksisene har vært til stede i menneskers liv siden oldtiden, inkludert den primitive verden.

Ulike teknikker danner klasser av varsler som krystallspådommer, hvor seeren får tankene til seg selv hypnotisk gjennom selvbevissthet, og tarotkort som er basert på flaksfaktoren, da personen plukker et kort og spådommer blir fortalt i tilfelle av det Å bruke automatisk skriving, drømmer, bruk av bein i Afrika og kokosnøtter i Polynesia. En mer fremtredende klasse av dette systemet ser krydder, studier av fotspor i aske, inspeksjon av inngangspartier, fugleflyging etc.

Sjamankasten pleide vanligvis kunsten av spådom som er en sofistikert kaste av Romerriket og Mexico. Denne kunsten har gamle spor i seg. Det ble overveiende brukt i Egypt sammen med astrologi. Spåmenn ble gitt et annet kontor hvor de kunne fokusere, ha visjoner og drømmer. Spåmenn pleide å sette seg fritt til å skaffe seg visjoner og drømmer ved å tegne magiske bilder og ved å synge magiske ord sammen med skrifter. Utbredelser av drømmer finnes i de gamle egyptiske teksten som i Thutmose IV, konge i Egypt i 1450 fvt, og nubiske konger i Øst Sudan og Egypt ca 670 fvt. Kina brukte overveiende portenter for framtidsspådommer, undersøkelsen av merkene og designene på den harde skilpadden pleide å gi dem sporene som ligner måten i mayaene i Sentral-Amerika, brukte undersøkelsen av peccary-kinesiske monarker som ble brukt i løpet av 1146 BCE, men ble sett på å være ineffektiv. Som i Egypt fulgte mer av stjernens spådom, men det var heller ikke undervurdert å forutse drømmer og visjoner. var for gitt betydning.

Det gamle Roma hadde en klasse av distinkte prester kjent som augurer, disse augurene ble satt fra hverandre for tolkning av tegn på godkjenning eller misbilligelse av en guds gud. Dette besto av tre personer, inkludert kongen. Det fremtredende dogmet til disse augurene var å observere tegnene og komme til slutt. De pleide å gå til et isolert sted som toppen av fjellene, slik at de kan få et klart syn på himmelen, bosette seg under et telt i en vindløs natt, spør gud om et tegn og vent på det. Lynet, tordenen, stjerner, fugleflukten ble observert nøye. Selv en konklusjon ble brakt ut ved å lytte til sangene og lydene av fuglene, og klassifisert, også måten fuglene spiste, var under fokus for å dechiffrere.

Store beslutninger som fører til valg, krig, sending av tropper til krig og vedtak av lover ble tatt ved å gi betydning til grenser.

I orientalske land var spådommer om fremtiden av astrologi like vanlig som spådommer fra profetene. I øst forutsetter krystallstudier, drømmer og andre hallusinasjonsmetoder. Metodikk som i Egypt ble fulgt i Kaldea og Assyria blant babylonere og etiopier. Hekser brukes til å sortere spådommer ved hjelp av brødkrummer i den jødiske talmud, arabere spådde ved hjelp av figurer i sand, burmesere og siamesere stakk hull på egg i hver ende og blåste innholdet på bakken, sporene ga dem oversikten over tingenes tilstand.

I Amerika har de praktisert og fortsatt praktiserer klarsynskapens kunst. I Mexico var det til og med en høyskole lik den i Roma, der det ble utført opplæring, det ble konkludert med å høre på fuglens sanger og deres flytur. I Peru praktiserte de spådom ved hjelp av edderkopper, tobakksblader, former av korn av mais, ved å se på tilfeldighet i retningen frukten faller. Amerikanske stammer var som helhet ivrige observatør av fuglelivet.

Blant de gamle romerne ble amerikanske fugler klassifisert som de som var gode eller dårlige varsler. Brasilianere pleide å vurdere inngangen til indiske sjeler i fuglene, mens stammene fra Paraguay betraktet tilstedeværelse av deres stammefrender i fuglene. Denne typen tilnærming initierte et selskap mellom spådom og trolldom.

Prester fra Peru praktiserte orakulære metoder ved å gjøre avguder tale. Prester i Brasil hadde en anordning kjent som paxiuba, en stamme på høyden av en mann, med blader og grener igjen. Hullene ble boret og presten pleide å messe gjennom en og skjelvingen av bladene ble tatt som en melding fra Jurupari, deres guddom. Over det amerikanske kontinentet var metoder for orakelforetellinger identisk. Hypnotisk sakrament med de døde var også utbredt i Amerika. Tolking av drømmer og visjoner var svært vanlig i Amerika, Algonquianerne kalte prestene som “drømmer om gudene”, Mayaen kalte dem, “lyttere” og andre som dette. Prosessen med å ha visjoner og drømme ble katalysert ved bruk av narkotika og opium som tobakk, mezcal, coca, slangeplanter og andre stoff. Mange dyrket slike planter og bevis på disse har blitt funnet. Av og til har spådommen vist seg å være autentisk ved å gi ut resultater og profetiene har vært sanne fra å finne tapte menn til å søke ting.

Krystallblikk var veldig vanlig i Amerika. Aztekerne i Mexico brukte polerte sandsteiner til dette formålet som de pleide å mate med blod av hjort. Lignende måter ble praktisert i Guatemala også. Spådommer med piler ble også mye brukt. Som da Kichiariket skulle bli angrepet av de hvite menn, spurte konge om spådommer, og ved hjelp av pilen som var rettet mot klippene de ble fulgt. Uten inntrykk på steinene ble det tatt som verste fall og invasjonen av de hvite mennene. Kongen gikk til andre spåmenn, men spådommen forblev den samme og til slutt falt kichekongeriet.

Mange gjenstander som små leirefugler, båter eller båtformede fartøyer, har blitt oppdaget i gravlunder i Nord-Amerika, og det er spekulert på at disse kan ha blitt brukt til spådomsfortelling. Varsler har også sine røtter i moderne sivilisasjon. Nostradamus (1503-66) har bemerkelsesverdig vært vellykket med hendelsene i hans profetier i gåtefulle vers. William Lily, en astrolog i det 17. århundre spådde den store pesten i London i 1765 og den store brannen i det følgende året. Bortsett fra eksistensen av disse begavede menneskene, har noen teknikker også blomstret som drømmefortolkning, håndflatelesning og tarot-kort. Mange slike systemer ble gjenopplivet i 1960. Gjenoppdagelsen av det gamle kinesiske systemet i I Ching, hvor spådom av nåværende og fremtidige hendelser er knyttet med en dypere filosofi om skjebnes funksjon i menneskelige saker.

Ønskekvister eller vannstudier er en annen måte å spå, hvor kvist eller stang er brukt et system. En lignende praksis er hvor pendler brukes. Popularitet for spådom hersker også i moderne tider med økningen i usikkerheten og angsten i økonomisk og politisk liv. Selv med nærvær av så mange teknikker krever klarsynskapens kunst grunnleggende eller utviklet talent.